Ahad, 8 September 2013

sebelum aidilfitri 2013

salam untuk yang membaca entry ini. wow! lamanya saya tak update blog ini. memang dekat2 bulan ramadhan hari tu, saya agak sibuk menyiapkan tempahan raya. alhamdulillah, syukur pada illahi sebab memurahkan rezeki saya...sampai banyak tempahan yang saya tolak. bukan tolak rezeki tapi masa tak cukup untuk saya siapkan semua tempahan. lagi pun saya tak ada pembantu...kerja semua buat sendiri. sebelah pagi pula kena jaga budak. memang masa sangat2lah terhad...

saya pun nak minta maaf sebab tak dapat nak buat entry yang lengkap untuk jahit scallop tu. sedangkan saya kata nak buat sebelum raya tapi tak ada kesempatan. insyaAllah, kalau ada kelapangan...nanti saya akan buat juga. cuma bila tu tak tahu lagi. masa sibuk2 menjahit hari tu, banyak jugalah dugaan yang saya hadapi berkaitan dengan mesin, kain, customer dan kesihatan.

mula2 siapkan tempahan memang semangat habis...dapat siapkan 5 pasang dalam sehari. tapi makin lama semangat tu mula pudar. mungkin sebab terlalu penat...otak pun agak serabut. nak siapkan sepasang baju pun bergelut dengan tenaga yang dah hampir2 O. pula tu, ada beberapa customer yang agak buat hal sampai saya rasa down masa tu. dalam sibuk2 tu juga saya jatuh sakit...2 hari jahitan tak bergerak. bila saya dah ok, saya pun pulun jahit banyak2 (cover masa 2 hari tu) sampaikan motor mesin saya terbakar! 

dahsyat betul saya menjahit, kan? then terpaksalah saya beli yang baru... kerja saya agak slow lepas tu sebab kurang biasa nak guna motor mesin baru tu. macam baru nak belajar menjahit je masa tu. betul2 tekanan saya masa tu. apa pun, syukur pada illahi sebab menguatkan semangat saya untuk siapkan juga semua tempahan2 raya tu...alhamdulillah. ini sebahgian gambar2 yang sempat saya ambil masa sibuk2 dengan tempahan hari tu.














2 ulasan:

  1. dugaan kan... apa pun tahniah sbb dah berjaya tempuhi masa2 kalut tuh hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...tu la pasal, mcm2 dugaan masa puasa tu tp alhamdulillah...syukur padaNya dpt juga siapkan smua tempahan.

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...