Rabu, 26 Oktober 2011

leton, canny dan wah sing



inilah kedai Leton di sandakan. tempat saya selalu beli barang2 jahitan terutamanya sponge, benang, zip dan manik. kedai ni terletak di jalan dua, jln sim2. saya suka kedai ni sebab pekerjanya semua mesra dan cepat bila kita minta cari barang2 yang kita perlukan.

selain di leton, saya selalu juga beli barang jahitan di canny. kedai ni pun dekat2 leton juga. selang 1 bangunan je. saya suka canny sebab kedai dia besar (2 tingkat). kalau beli manik memang banyak pilihan. cuma saya tak suka sikit tentang pekerjanya, ada sesetengahnya kurang mesra dan tiada senyuman! berbanding leton...jangankan pekerja, tauke sekali pun ramah.

canny ada 2 di sandakan ni, satu lagi di bandar kim fung bt4. ini pun 2 tingkat juga. banyak jual buku2 craft dr jepun. tapi harganya mahal2 smua. ada juga mereka jual pattern utk crosstich yang difotostat. ok la juga murah2 tapi saya tak berniat beli sebab saya memang O kalau buat benda tu.

saya tengok buku2 di canny tu banyak, termasuk yang lama2...orang tak beli sangat sebab mahal (saya agak je la). kalau murah2 (maksud saya berpatutan) mesti orang ramai nak beli. harap2 1 hari nanti canny jual murah buku2 craft yang banyak tu...hehehe.

kalau nak beli barang2 jahitan kena tengok dua2 kedai ni sebab ada barang2 jahitan yang mahal di canny tapi murah di leton. ada yang murah di canny tapi mahal di leton. jadi kenalah tengok dulu harga di kedua2 kedai.

selain leton dan canny, sandakan ada lagi satu kedai barang2 jahitan dan craft. nama kedai tu Wah Sing (tak silap la) sebelah dengan gentingmas lama. kedai ni kecil saja dan agak mahal sikitlah. tapi ada barang2nya cantik berbanding di leton dan canny. saya suka beli butang kemeja dan blause yg cantik2 dan pelbagai bentuk. manik dan labuci di sini pun ok juga...banyak pilihan. saya rasa Wah Sing ni kedai menjual barang jahitan terawal yang ada di sandakan ni.


2 ulasan:

  1. sandakan ni bandar kecil ke hema? saya tak pernah sampai kesana, takat KK pernah lah.

    BalasPadam
  2. mila@rimbun,
    sedrhana la besarnya tp byk bnda tak ada di sini...kedai buku besar2 pun tak ada sini!

    wah, dah smpai kk ye?best kn, sana smua ada.pemandangan pun cntik2. sndkn 1 je yg best, makanan laut murah2 hehehe...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...